onsdag 13 oktober 2010

Nu river vi

Igår tog vi ner första skåpet i köket, det var en befriande känsla att få stå och bestämma vilket porslin som ska behållas och vilket som ska slängas...det är så mycket som ska bort, inte vill vi spara på gamla grejer med noll värde eller 17 glas i olika former...

Vi provade att plocka bort lite av kaklet också och till vår stora lättnad så lossnade det ganska lätt. Vi var rädda att halva väggen skulle lossna samtidigt.

Nu är det tiden som inte räcker till riktigt, maken har sina hobbies och åtaganden och har inte mycket tid på vardagarna till köksarbete, men vi får ta till helgerna som kommer på bästa sätt. Det är rörigt i köket och alla rum känns det som, men så är det när man väntar på något gott efteråt.

Nu hoppas jag bara att vi blir nöjda, man byter ju inte kök titt som tätt, så det är stora beslut. Har beställt alla vitvaror också nu så nu ska allt bara pusslas ihop.

Ringde pappa tidigare i kväll, han har det ganska bra. Han hade varit ute och köpt byxor!!! Att köpa kläder var något mamma alltid fick fixa, han följde med när hon beordrade honom, annars slapp han gärna det. Därför var kläder alltid perfekta julklappar till pappa :-)
Men idag hade han minsann varit och shoppat, känns bra att han tänker på sånt och tar tag i det.

Det är underbart väder nuförtiden. Nätterna är kalla med frost, men sen är dagarna soliga och härliga.
Det är höst.
För ett år sen satt jag dagligen, chockad, och upprepade ett mantra: Detta kan vara mammas sista höst.
Jag hade tyvärr rätt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar